8 φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους



Οι μαύροι κύκλοι είναι συχνό φαινόμενο και όλες έχουμε αντιμετωπίσει αυτές τις σκιές κάτω από τα μάτια μας κάποια στιγμή. Οι μαύροι κύκλοι αποτελούν ένδειξη κούρασης λόγω έλλειψης ύπνου ή στρες ή αρρώστιας. Κάποιες φορές βέβαια είναι και κληρονομικοί. Αυτού του είδους οι κύκλοι δεν εξαφανίζονται αλλά σίγουρα μπορείτε να τους φωτίσετε.


Καθώς περνάνε τα χρόνια η επιδερμίδα σας γίνεται πιο λεπτή και οι πιο εμφανείς φλέβες σου εμφανίζονται ως μαύροι κύκλοι. Όταν είσαστε άρρωστη, η έλλειψη θρεπτικών ουσιών ή η χρήση φαρμάκων μπορούν επίσης να προκαλέσουν μαύρους κύκλους. Για την αντιμετώπισή τους έχουμε να σας προτείνουμε 8 απλούς φυσικούς τρόπους. Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι και επιλέξτε αυτόν που σας ταιριάζει.

 

Πώς να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους


  • Πάρτε 1/2 κουταλάκι γλυκού αλεύρι και προσθέστε μια πρέζα κουρκουμά σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι, 1/2 κουταλάκι γλυκού ντοματοχυμό. Ανακατέψτε τα υλικά μαζί για να δημιουργήσετε μια αλοιφή και εφαρμόστε την προσεκτικά. Αφήστε να δράσει για 20 λεπτά. Απομακρύνετε απαλά με ένα νωπό κομμάτι από βαμβάκι.

  • Τρίψτε 1/2 κούπα αγγούρι και αφαιρέστε το ζωμό του. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι (ή τα βαμβάκια που χρησιμοποιείτε στο ντεμακιγιάζ) σε αυτό το ζωμό και τοποθετήστε επάνω στα βλέφαρα. Χαλαρώστε για 20 λεπτά.


  • Τρίψτε 1 κούπα ωμή πατάτα και αφαιρέστε το ζωμό της. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα στο μίγμα και τοποθετήστε το επάνω στα μάτια σας για 20 λεπτά.

  • Βουτήξτε σε νερό 2-3 αμύγδαλα και αφήστε τα να μουλιάσουν όλο το βράδυ. Αλέστε τα για να γίνουν μια απαλή αλοιφή, εφαρμόστε την αλοιφή στην περιοχή κάτω από τα μάτια και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε απαλά. Κάντε το ίδιο πράγμα σε τακτά χρονικά διαστήματα για 3 μήνες.


  • Κάντε μασάζ στην περιοχή που πάσχει με αμυγδαλέλαιο. Εφαρμόστε το 2 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έλαιο Βιταμίνης E.

  • Φτιάξτε μια αλοιφή με φρέσκα φύλλα μέντας, εφαρόοτσε την και αφήστε να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε.

  • Να πίνετε πολύ νερό και να κοιμάστε 7-8 ώρες.

  • Πιείτε ένα ποτήρι ντοματοχυμό μαζί με ένα κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι.



Προσπαθήστε να εφαρμόσετε τις παραπάνω θεραπείες για 15-20 ημέρες τουλάχιστον αν θέλετε πράγματι να δείτε διαφορά στα μάτια σας.


Πηγή:
www.ediva.gr